Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bedste måned i et slemt konkursår

I august måned var der 41 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det bringer årets antal af konkurser op på 591, hvilket er knap 60 procent flere end samme periode sidste år

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i august måned var 41 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er det laveste antal konkurser, der har været på én måned i 2016. Antallet af konkurser indtil videre i år ligger dog knap 60 procent over samme periode i 2015. Der har i år til dato været 591 konkurser. I 2015 var der registreret 371 konkurser ved udgangen af august.

 

- Efter måneder med ufatteligt mange konkurser, er det utvetydigt positivt, at der i august måned ”blot” var 41 konkurser i branchen. Vi skal dog i samme moment huske, at enlig svale gør ingen sommer – vi har i årets første otte måneder haft næsten 60 procent flere konkurser end samme periode sidste år, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

 

- De mange konkurser i 2016 er blandt andet drevet af, at SKAT er begyndt at indkræve skattegæld, som burde have været betalt for længst. Der er således flere konkurser i 2016, som måske burde være kommet allerede i 2015. Det er derfor ikke et billede af en branche, som er på vej ud over afgrunden, slutter Andreas Fernstrøm.

 

Kontaktinformation

Analysechef Andreas Fernstrøm i Dansk Byggeri, afe@danskbyggeri.dk, tlf. 21 26 66 34

Pressechef Mogens Hjelm i Dansk Byggeri, moh@danskbyggeri.dk, tlf. 40 29 92 32