Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Boligbyggeriet bidrager til skrøbeligt opsving

Retningen i dansk økonomi er positiv, men tempoet er moderat. Derfor giver det ifølge Dansk Byggeri i høj grad mening med en 2025-plan. Samlet set var der i hele 1. halvår kun en yderst beskeden BNP-vækst på 0,3 pct. Boligbyggeriet er med til at holde hånden under det skrøbelige opsving

Nationalregnskabstallene bekræfter med en overraskende pæn sæsonkorrigeret kvartalsvækst på +0,5 pct. i 2. kvartal, at retningen i dansk økonomi trods alt er positiv. Tempoet er dog fortsat moderat, hvilket fremgår af den noget mere retvisende årsvækst, der landede på +0,3 pct. opgjort samlet for 1. halvår 2016.

- De nye BNP-tal fra Danmarks Statistik er en pose blandede bolsjer. Eksporten er med en vækst på 0,8 pct. tilsyneladende kommet i gang igen. Til gengæld var der tale om endnu et forsømt forår for investeringerne, der bevægede sig baglæns i 2. kvartal, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

Ifølge ham er det afgørende, at både de offentlige og private investeringer står i centrum for de kommende forhandlinger om 2025-planen.

- Investeringerne er den del af dansk økonomi, der har haft sværest ved at rejse sig efter finanskrisen. Man kan ikke løfte produktiviteten med et forældet produktionsapparat, siger Bo Sandberg.

Bo Sandberg fremhæver til gengæld tallene for nybyggeriet, der viser øget aktivitet.

- Nationalregnskabets tal for bygge- og anlægsinvesteringer skal altid tages med forbehold. Men når det er sagt, har der været en god start på 2016, hvor boliginvesteringerne er vokset med 3,4 pct. i forhold til 1. halvår 2015. Dermed er nybyggeriet og privatforbruget de to eneste faktorer, der reelt bidrager positivt til dansk økonomi, siger Bo Sandberg.

 

Kontakt:

 

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, tlf: 28 50 38 19

Journalist i Dansk Byggeri, Astrid Høg, tlf: 40 12 98 75