Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggebranchen er med på moden

Det har i en del år været svært for byggeriet at komme rigtigt med på it-vognen. Men Dansk Byggeris årlige it-analyse viser nye tider. Markante stigninger i antallet af virksomheder, der bruger mere it end tidligere, vidner om, at digitaliseringen for alvor har vundet indpas i branchen

Kvalitetssikring er for mange virksomheder et smertensbarn. Ikke fordi de er ligeglade med at lave den, men fordi alt det papirarbejde, der følger med, i mange år har været en ekstra byrde for mester og svende. Sådan er det ikke længere.

Dansk Byggeris årlige it-analyse, der er lavet i samarbejde med BASIT - byggeriets uvildige it-rådgiver, viser i år, at 28 procent af de adspurgte virksomheder opbevarer deres skabeloner til kvalitetssikring i et program dertil. Det er en stigning på 14 procentpoint siden 2015.

- Vi har i mange år arbejdet for at få digitalisering på dagsordenen i bygge- og anlægsbranchen. Hvis man vil have en virksomhed, der har sorte tal på bundlinjen, er man i dag nødt til at se at komme med på det digitale tog, hvis man ikke er det allerede, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. Han tilføjer:

- Vi kommer til at miste markedsandele i Europa og resten af verden, hvis vi ikke sørger for at optimere vores arbejdsprocesser og systemer, så de er ligeså effektive, som de er andre steder i verden. De danske virksomheder er i forvejen velrenommerede blandt vores kollegaer ude i verden, og det skal vi blive ved med at være.

Det er ikke kun kvalitetssikring, der i dag kan dokumenteres vha. den smartphone, de fleste håndværkere går rundt med i lommen. Også kalendersystemer, der gør det nemt at se, hvor kollegaerne er henne og angive nye opgaver igennem, har lettet hverdagen betydeligt for mange virksomheder.

Nu er det bare at se, hvad der vil ske i fremtiden. Det kan man allerede høre meget mere om på Dansk Byggeris it-messe, der afholdes i samarbejde med BASIT til februar 2017.

 

Læs it-analysen her

Læs programmet og tilmeld dig her

 

Kontaktinformation
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, telefon 20 28 62 54
Sofie Mathson, journalist i Dansk Byggeri, telefon 29 74 94 4