Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggeriet får plads i Energikommissionen

Byggeriet er både en del af problemet og en del af løsningen og har derfor haft naturlige forventninger om at deltage i arbejdet med grøn omstilling af Danmark. På den baggrund kvitterer byggeriets parter for en plads i regeringens energikommission, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i dag har præsenteret

Regeringens Energikommission er blevet udpeget og skal nu se på de udfordringer, som ligger foran os på vej mod grøn omstilling. Foruden formanden Niels B. Christiansen fra Danfoss er Energikommissionen sammensat af otte medlemmer fra forskningsverdenen og erhvervslivet, som skal analysere og vurdere og komme med anbefalinger til en omkostningseffektiv dansk energipolitik for perioden 2020-2030.

Det er ofte blevet fremført, at bygninger forbruger 40 procent af den samlede energi i Danmark. På den baggrund har Dansk Byggeri sammen med den øvrige byggebranche presset på for at få en plads i kommissionen.

- Det har været vigtigt at få et komplet kommissorium, som også sikrer, at bygninger og energieffektivitet bliver drøftet som en del af løsningen. Vi skal have undersøgt, hvad der betaler sig bedst, og omstilling af bygningerne til mindre energiforbrug eller nye energikilder bør være en del af svaret, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, som med udpegning af professor Per Heiselberg, Aalborg Universitet, finder byggeriets tilgang til problemstillingerne godt repræsenteret i kommissionen.

Byggebranchen er ikke de eneste, som peger på, at forbruget af energi er afgørende for at sikre en omkostningseffektiv omstilling. Derfor har Dansk Energi og Dansk Fjernvarme fra energisektoren sammen med byggeriets parter påpeget vigtigheden af at medtage bygninger og energieffektivitet i energikommissionens arbejde.

Også hos Bygherreforeningen, som driver det brede tværgående branchesamarbejde Renovering på dagsordenen, er der tilfredshed over dagens udmelding fra Lars Chr. Lilleholt.

- Jeg vil gerne kvittere for, at byggeri og ejendom er kommet med i Energikommissionen. Det er helt afgørende for samfundets langsigtede investeringer, at bygninger bliver en integreret del af energipolitikken, så energiforsyningen ikke udvikles uden hensyn til bygningerne. Både energiforsyning og forbrug af energi i bygninger er en del af det samlede energisystem. Den forståelse kan nu afspejles i Energikommissionens arbejde, siger direktør i Bygherreforeningen, Henrik L. Bang.

Læs kommissoriet her

 

Kontakt

Kommunikationschef Thomas Uhd, Bygherreforeningen, telefon 22 94 41 67

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32