Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggeriet understøtter FN’s bæredygtighedsmål

Den danske bygge- og anlægsbranche har nogle af de løsninger, som ulandene har behov for. Sådan lyder meldingen fra Dansk Byggeri

Hvert år sender Danmark en del af den 15 milliarder kroner store udviklingsbistand mod verdens ulande i håb om, at pengene kan være med til at løfte landene ud af fattigdom og analfabetisme og mod bedre tider. Men hvad virker, og hvordan bliver pengene brugt bedst. Det forsøger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i disse dage og måneder at afklare ved at besøge forskellige virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner. 25. april går vejen forbi bygge- og anlægsvirksomhed Munck Asfalt i Nyborg på Fyn.

 

I Dansk Byggeri tror man, besøget vil være værdifuldt for ministeren, da bygge- og anlægsbranchen har mange løsninger, der kan hjælp på både kort og lang sigt i udviklingslandene.

 

- Ser man på de 17 mål, som FN er kommet frem til giver den udvikling, landene har brug for, er det blandt andet en velfungerende infrastruktur, så der er mulighed for at eksportere varer til udlandet, en god vandforsyning, der sikrer rent drikkevand samt bæredygtig energi. Det er alle områder, hvor den danske bygge- og anlægsbranche leverer holdbare og intelligente løsninger, siger Henriette Thuen, der er afdelingschef for international afdeling i Dansk Byggeri og forklarer videre:

 

- Samtidig har danske bygge- og anlægsvirksomheder tradition for at bruge lokal arbejdskraft på opgaverne, ligesom der bruges tid og mandskab på at videreuddanne lokalt. Det fører til større sikkerhed og øget tempo i arbejdet, men er også en investering i lokalområdet, der kan give landet et varigt løft.

 

Fakta

Udenrigsminister Kristian Jensen har siden 7. marts været rundt i landet og mødt virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner.

Sidste dag på rundturen er 25. april, hvor ministeren udover at besøge Munck Asfalt i Nyborg skal til møde på Oure Skolerne og være med til åbent debatmøde på Odense Centralbibliotek.

 

https://sustainabledevelopment.un.org/sdgs

 

Kontaktinformation

Afdelingschef for International Afdeling i Dansk Byggeri, Henriette Thuen, telefon 40 98 41 30

Journalist i Dansk Byggeri, Nikolaj Bech Petersen, telefon 40 12 98 75