Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggeriets omsætning løftet med 8,6 pct. i år

Bygge- og anlægsbranchen har i årets første ti måneder omsat for ca. 194 mia. kr. på hjemmemarkedet. Det er 8,6 pct. mere end i den tilsvarende periode i 2015

Baseret på virksomhedernes momsindberetninger er Danmarks Statistik nået frem til, at det samlede danske erhvervsliv omsatte for 2.068 mia. kr. på hjemmemarkedet i årets første ti måneder. Det giver en procentvis vækst på 2,2 pct. i forhold til de første ti måneder af 2015.

- De 2,2 pct. er ikke noget, der får champagnepropperne til at springe, men med den historisk lave inflation på 0,2 pct. er der alligevel tale om en positiv realvækst på hjemmemarkedet. Den er vigtig for at holde hjulene i gang, når eksporten er så udfordret, som den har været i år, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Ifølge Danmarks Statistik er det ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, der omsætningsmæssigt klarer sig bedst i 2016 - tæt fulgt af hotel- og restaurationsbranchen.

- Byggeriet har i årets første ti måneder omsat for 15,3 mia. kr. mere på hjemmemarkedet end i 2015. Dette facit indebærer en procentvis vækst på hele 8,6 pct., siger Bo Sandberg.

- Branchens omsætning vokser typisk lidt mere end branchens beskæftigelse, der foreløbig er steget med 4,6 pct. i 2016. Virksomhederne fastholder den aktuelle medarbejderstab og får mest muligt ud af den, inden de ansætter nye medarbejdere. Hertil kommer de velkendte, begyndende rekrutteringsudfordringer, fortæller cheføkonomen.

Ifølge Bo Sandberg er der især tre årsager til, at byggeriet i så høj grad er med til at trække det samlede erhvervslivs omsætningsvækst op i det positive felt:

- Byggeriet af nye boliger viser nu for alvor tænder for første gang siden finanskrisen. Samtidig er der bedring på boligmarkedet med flere boligkøb- og slag. Det fører til flere af de renoveringsopgaver, der udgør den solide rugbrødsbund under byggeaktiviteten. Endelig er der også godt gang i de offentlige byggerier, især superhospitalerne, forklarer han.

 

Kontaktinformation
Cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, telefon 28 50 38 19
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32