Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeri: Kommuneaftalen rammer inden for skiven

Byggeriet organisation, Dansk Byggeri, advarer mod faldende anlægsinvesteringer og er skuffet over, at aftalen ikke har fået sat faste mål for konkurrenceudsættelse. Til gengæld er der positive forventninger til udfaldet af aftalerne om flygtninge og boliger

Et fald i anlægsinvesteringer fra 16,6 til 16,3 milliarder kroner kan ikke i sig selv siges at være alarmerende. Dansk Byggeri vurderer derfor også, at aftalen om kommunernes økonomi rammer inden for skiven af det acceptable.

 

– Forligsparterne konkluderer, at der er behov for tilpasning af niveauet af de offentlige investeringer, herunder de kommunale anlægsinvesteringer i nedadgående retning. Det er Dansk Byggeri ikke enig i. Vi mener, at det er god ræson i at lade en tilpasning af anlægsinvesteringer ske i opadgående retning, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til kommuneaftalen mellem regeringen og KL.

 

Dansk Byggeri udtrykker bekymring over, at den stramme økonomi, som også kommunerne med rette er underlagt, bliver skævvredet, idet det er øjensynlig er politisk nemmere og mere bekvemt at skære mursten fra frem for såkaldte varme hænder.

 

- Men vi må altså pointere, at det er ganske kortsigtet at lade både bygninger, veje og anlæg forfalde. Det skyder blot regningen, som med garanti bliver dyrere, når der skal ske genopretning af forsømte bygninger, veje og anlæg, siger Lars Storr-Hansen, og tilføjer:

 

- Vi er behov for at foretage de mest rentable investeringer - ikke at eroderer værdierne. Den fare opstår, hvis politikerne ikke til fulde erkender, at det er nødvendig at prioritere anlægsinvesteringer og drift og vedligeholdelse af bygninger og anlæg. Måske er den trods alt beskedne reduktion af anlægsinvesteringerne et signal om, at også politikerne har erkendt problemstillingen.

 

Flygtninge, job og bolig

Dansk Byggeri hæfter sig ved, at der er kommet ganske interessante incitamenter til at hjælpe en aktiv beskæftigelsespolitik for flygtninge på vej, ligesom der sættes en udredning igen for at afdække muligheden for at skaffe flere billige almene boliger.

 

- Det er oplagt at kommuneaftalen tager hånd om et presserende problem i forhold til de mange flygtninge. Og det er spot on at have fokus på såvel en effektiv beskæftigelsesindsats som mulighederne for at finde egnede billige boliger. Vi står fast på, at alle veje skal afsøges for at hindre, at vi ender med en integrationsindsats, som klientgør flygtninge på offentlig forsørgelse. Det har vi ikke råd til, og derfor bør der knyttes store forventninger til denne del af aftalen, siger Lars Storr-Hansen.

 

Dansk Byggeri beklager, at aftalen endnu engang undlader at vise ambitioner i forhold til konkurrenceudsættelse.

 

- Vi har længe talt for og har også haft håb om, at regering og kommuner denne gang kunne sætte sig ned og få faste mål på konkurrenceudsættelse. For bygge- og anlægsbranchen er det oplagt at sætte meget høje mål på det tekniske område og finde inspirationen i de kommuner, der har vist vej med udlicitering af næsten hele det tekniske område, siger Lars Storr-Hansen.

 

Kontakt 

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32