Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeri: Reformer er andet end boligskat

I kommentaren til forårsrapporten fra Det Økonomiske Råd understreger Dansk Byggeri behovet for ambitiøse reformer, der kan reducere samfundets forsørgerbyrde. Dansk Byggeri advarer også mod for tidlige finanspolitiske stramninger og efterlyser ambitiøse fremadrettede investeringer

Dansk Byggeri er åbne overfor en provenuneutral omlægning fra skat på arbejde til boligbeskatning som element i en kommende skattereform, når det nuværende boligskattestop udløber i 2020.

First things first!

- Men man er nødt til at holde sig den rigtige rækkefølge for øje. Den vigtigste opgave her og nu er at få genskabt tilliden til og få styr på ejendomsvurderingerne, herunder den fornødne retssikkerhed og et troværdigt BBR-register. Uden dette, ingen boligskattereform.

Det sagde adm. direktør Lars Storr-Hansen på forårsmødet i Det Økonomiske Råd. Samtidig understreger Dansk Byggeri, at der er behov for mange andre reformer end på boligskatteområdet.

Fra passiv til aktiv deltagelse

- Det er lavvæksten, produktiviteten, investeringerne og for mange på passiv forsørgelse, der er de største strukturelle udfordringer i dansk økonomi, og derfor skal der sættes fut under en endnu bredere reformdagsorden end i dag, siger Lars Storr-Hansen.

- Alle, der kan forsørge sig selv, bør også gør det. Hertil kommer et behov for at udvide arbejdsudbuddet. Der kan fortsat ske fremrykning på pensions- og efterlønsområdet. Vi ser gerne, at politikerne tør gå videre end formandsskabet, som næsten afstår fra anbefalinger på dette område - til trods for, at DØR selv fremhæver den positive effekt af de allerede gennemførte reformer.

Man kan ikke spare sig til vækst

Dansk Byggeri beklager, at kortsigtet kassetænkning i alt for høj grad medfører udsættelser og aflysninger af samfundsøkonomiske nyttige investeringer på blandt andet infrastrukturområdet.

- Det er indlysende, at rentable investeringer skal gennemføres. Hvis det er god forretning at bygge en bro, spænder vi ben for os selv ved at undlade at investere. Man kan ikke spare sig til vækst. Og derfor skal politikerne heller ikke stramme mere op end allerede planlagt i finanspolitikken, siger Lars Storr-Hansen.

 

Kontaktinformation

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32