Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeri vil styrke anvendelsen af it

For at styrke kvaliteten og produktiviteten i byggeriet lancerer Dansk Byggeri nu ti initiativer, der har til formål at øge brugen af it i branchen

Bygge- og anlægsbranchen har et stort it-potentiale, som endnu ikke udnyttes. Tal viser for eksempel, at kun én ud af fem af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen gør brug af it-værktøjer til ressourceplanlægning, mens der er tale om 42 procent i gennemsnit for alle brancher.

 

- Det har konsekvenser for produktiviteten i branchen. Det rammer dels den enkelte virksomheds indtjening, men også bygge- og anlægsbranchen som helhed, forklarer direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

 

For at fremme udviklingen har Dansk Byggeri udviklet en ny strategi for den digitale udvikling i bygge- og anlægsbranchen, der tager afsæt i ti konkrete initiativer. Fokus er især på at skabe større enighed om, hvordan og hvilke informationer der skal udveksles gennem it - med det formål at gøre det mere overskueligt. Ifølge Michael H. Nielsen kan der hentes meget på den korte bane.

 

- Næsten halvdelen af medarbejderne i branchen har allerede nu adgang til internettet gennem arbejdstelefonen. Men det kniber med teknologifærdighederne, da kun 13 procent af branchens virksomheder i 2014 tilbød deres ansatte efteruddannelse i brugen af it. I alle brancher var der tale om hver fjerde medarbejder, forklarer han og peger samtidig på andre muligheder for effektivisering gennem anvendelse af it.

 

- Der er også et potentiale, hvis virksomhederne i højere grad bruger it, når der regnes på tilbud frem for at have gang i papir og lommeregner, ligesom der også er noget at hente, hvis papirbunken af timesedler flyttes over på computeren, fortæller Michael H. Nielsen.

 

Læs mere om udviklingsinitiativerne her

 

Kontakt:

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64

Journalist Nikolaj Bech Petersen, Dansk Byggeri, telefon 40 12 98 75

 

Fakta:

Bygge- og anlægsbranchen ligger i front, når det kommer til elektroniske fakturaer. 73 procent sender fakturaer på den måde, mens der kun er tale om 59 procent for alle brancher. Tendensen er den samme, når det kommer til at modtage elektroniske fakturaer. Her er 43 procent af bygge- og anlægsbranchen med, mens gennemsnittet for alle brancher er på 32 procent. Samtidig har mere end ni ud af ti virksomheder i branchen egen hjemmeside.