Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Det lover godt for fremtiden

Det er glædeligt, at regeringen har genvundet momentum i at formulere politik, og der er udsigt til, at den fastlåste situation er afløst af fremdrift. Den fremlagte dagsorden fastslår entydigt, at vækst og gode forhold for erhvervslivet er nøglen til finansiering af velfærd i bredeste forstand

Dansk Byggeri byder den nye VLAK-regering velkommen og bemærker, at den nye trekløverregering har fremtiden øverst på dagsordenen.

 

- Det er meget positivt, at regeringen præsenterer sin prioritering så klart. Vækst i hele Danmark, fortsatte reformer på arbejdsmarkedet, fokus på uddannelse og så er det især godt at se digitalisering og grøn omstilling i centrum af regeringsgrundlagets dagsorden, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til regeringsgrundlaget.

 

Dansk Byggeri giver også håndslag til den opdaterede version af 2025-planen med at skabe op mod 60.000 nye arbejdspladser, reduktion af skattetrykket, skabe balance på den strukturelle saldo. Og så er der naturligvis særlig stor tilfredshed med, at regeringen igen puster liv i nødvendige og rentable infrastrukturinvesteringer.

 

- Infrastruktur skaber vækst hedder det i regeringsgrundlaget, og det er jo lige, hvad det gør. Vi noterer med stor tilfredshed, at vi nu får en mere konkret liste over kommende projekter, og at den nye regering er meget tydelig i tonen om infrastruktur, som en afgørende forudsætning for vækst.

 

Der er fx nu positive udsigter til en midtjysk motorvej, en udvidelse af E45, en havnetunnel i København, udvidelse af Hillerødmotorvejen samt en fortsættelse af elektrificering af jernbanen.

 

Dansk Byggeri ser også frem til at tage del i regeringens fokus på digitalisering og grøn omstilling, som endnu et godt eksempel på, at fremtiden er regeringens perspektiv.

 

- Det viser, at vi har fået en regering, som for alvor er interesseret i at styre Danmark godt ind i fremtiden. Der skal føres politik, der skal bringe Danmark i forreste gruppe, når det handler om teknologi, digitalisering og innovation. Og det gælder uanset, om vi taler om omstilling af traditionelle erhverv eller at gå forrest med avancerede løsninger indenfor grøn teknologi. Det kræver ros og stor opmærksomhed, og her har også byggeriet meget at byde på, siger Lars Storr-Hansen.

 

Og så skal der i 2017 igen tages en runde om den såkaldte BoligJob-ordning, som Dansk Byggeri har været stærk fortaler for, og næsten føler sig kaldet til at kommentere:

 

- Vi bemærker, at den nye regering ved en evaluering af ordningen vil inddrage udenlandske erfaringer. Og der er mange positive erfaringer, hvis vi holder op med at betragte ordningen som ren jobskabelse, og i stedet holder de positive strukturelle effekter for øje i forhold til at skabe nye virksomheder, integration, hævet produktivitet og modarbejdelse af sort arbejde, siger Lars Storr-Hansen

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32