Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Efterlysning: 24.000 boliger til studerende

Lidt over 66.000 har fået besked om, at de har fået en studieplads. Men det er langt fra alle, der finder en bolig inden studiestarten. Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri er der et akut behov for 24.000 boliger til de nye studerende

Mere end 66.000 unge er kommet igennem nåleøjet og har sikret sig en plads på en videregående uddannelse. Men inden studiestarten venter endnu et nåleøje, nemlig udfordringen med at finde en bolig.

 

Alene i København mangler der omkring 9.500 boliger til unge studerende, og i Aarhus mangler der 4.500 boliger. Samlet set mangler der i alle landets studiebyer tilsammen cirka 24.000 boliger.

 

- Der er blevet optaget næsten 50 procent flere unge på en videregående uddannelse end for bare ti år siden, så de unge har i den grad taget opfordringen om at tage en uddannelse til sig. Men politikerne har i mellemtiden glemt at bygge små billige boliger til dem, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen.

 

Hun opfordrer kommunalpolitikerne til at tage redskaberne i den nye planlov i brug, der giver mulighed for at inddrage såkaldte perspektivområder til at opføre midlertidige studieboliger.

 

- Det bør særligt København og Aarhus gøre brug af, da det kan være med til at tage trykket af det akutte pres på manglen på boliger og give de studerende ordentligt tag over hovedet indtil de finder en anden bolig, siger Maria Schougaard Berntsen.

 

De unge skal dog også være parate til at søge uden for brokvartererne i København og Ringgaden i Aarhus.

 

- De unge må ikke være kræsne, men skal søge bolig i fx Albertslund og Vejlby og pendle den korte strækning til studiet i Købehavn eller Aarhus. Men selvom de er fleksible, mangler der studieboliger nu og her, og det er et problem, når den første del af uddannelsen foregår fra en lånt sofa, og usikkerheden om, hvor man skal bo i næste uge, hænger over hovedet, siger Maria Schougaard Berntsen og tilføjer:

 

- Det er det samme cirkus, vi er vidne til hvert år, og det er derfor tankevækkende, at kommunalpolitikerne endnu ikke har formået at få bygget de nødvendige studieboliger.

 

Se analysen om det stigende behov for boliger til studerende her.pdf

 

Kontakt:
Økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen, telefon 51 30 95 37
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65