Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Entreprenørvirksomhed vandt Arbejdsmiljøprisen 2016

Samarbejde og erfaringsdeling har været i fokus hos B. Nygaard Sørensen A/S i Herlev. Det belønnes med Arbejdsmiljøprisen 2016. Fokus på et godt arbejdsmiljø er blevet en del af hverdagen i flere byggevirksomheder, vurderer Dansk Byggeri

Der kan synes at være uendelig langt mellem bogholderen og manden på stilladset i større byggevirksomheder. Men når forskellige afdelinger ikke deler erfaringer, kan der opstå frustrationer og fejl. Hos entreprenørvirksomheden B. Nygaard Sørensen A/S i Herlev satte man derfor fokus på samarbejde. Virksomheden er i dag blevet belønnet med Arbejdsmiljøprisen 2016 i kategorien "Psykisk arbejdsmiljø".

 

- B. Nygaard Sørensen A/S har vist, at der kan skabes målbare forbedringer på bundlinjen, fordi et godt samarbejd giver en effektiv virksomhed. Virksomhederne har løbende holdt midtvejsevalueringer, givet feedback og delt erfaringer på tværs af projekter og afdelinger, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen og fortsætter:

 

- Og det er lige præcis derfor, prisen bliver tildelt: For at vise, at det betaler sig at holde ved og gøre indsatsen til en del af hverdagen.

 

De 12 nominerede virksomheder tilhører mange forskellige brancher. Fælles for dem er, at de har gjort en ekstra indsats, hvad end det handler om forebyggelse af arbejdsulykker og skader eller at minimere stress i hverdagen.

 

Ifølge Mette Møller Nielsen viser erfaringerne fra virksomheden i Herlev, at byggebranchen er under udvikling på arbejdsmiljøområdet.

 

- Byggebranchen har i mange år haft fokus på at forebygge ulykker og fysiske skader. Næste skridt for branchen er også at sætte aktivt fokus på, hvordan kommunikation og samarbejde kan skabe et produktivt og anerkendende arbejdsmiljø. Her er B. Nygaard Sørensen A/S et eksempel til efterligning, siger hun.

 

Selve prisoverrækkelsen foregik på Crown Plaza i København, hvor blandt andre beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen deltog.

 Læs mere om prisen her

Kontakt:

Arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen, telefon 22 45 47 72
Journalist i Dansk Byggeri Astrid Høg, telefon 40 12 98 75