Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Er huset isoleret godt nok til varmepumpe?

Regeringen har oprettet en støtteordning til varmepumper, som et led i planen om at udfase olie- og gasfyr. Men tjek om dit hus er ordentligt isoleret, hvis du overvejer at investere i en varmepumpe

En varmepumpe er en af de energiteknologier, der kan være med til at fortrænge brugen af fossile brændsler i Danmark inden 2050. Ifølge beregninger, som Energitjenesten tidligere har lavet for Bolius, kan du nedsætte din varmeregning med op til 20.000kr om året ved at investere i en varmepumpe.

 

- Der kan være mange penge at spare med en varmepumpe, men det er vigtigt, at dit hus i forvejen er godt isoleret. Derfor bør du også sørge for at få gennemtjekket dit hus for, om der er elementer, der bør energirenoveres, før du investerer i en varmepumpe, forklarer Camilla Damsø Pedersen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

 

Regeringen afsætter 25 mio. kr. over de næste tre år til støtteordningen, der skal gøre det muligt at leje varmepumper på abonnement. Men er dit hus ikke ordentligt isoleret, kan du i stedet risikere, at dit energiforbrug bliver højere end ventet, hvis du opsætter en varmepumpe, når du skaffer dig af med fx et olie- eller gasfyr. Risikoen er, at huset ikke kan varmes ordentligt op, hvis det ikke er ordentligt isoleret, og at udgiften til varme bliver højere end ventet.

 

- Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, bør du starte med at se på, hvilke dele af huset, der trænger til en energirenovering. Derefter kan du vurdere, om en varmepumpe er en god løsning for dig. Det sikrer, at energibesparelsen ved at renovere bliver fuldt udnyttet, og det sikrer også, at den nye varmepumpe bliver dimensioneret korrekt, siger Camilla Damsø Pedersen.

 

Kontaktinformation
Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, telefon 23 28 49 13
Journalist i Dansk Byggeri, Sofie Mathson, telefon 29 74 94 44