Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fynske virksomheder hjælper unge i job

Netværksforeningen Byg til Vækst har succes med at sende unge uden for arbejdsmarkedet i arbejde hos en lokal bygge- eller anlægsvirksomhed. For næsten halvdelen af de unge ender det med et job eller en uddannelse

De sidste to år har netværksforeningen Byg til Vækst hjulpet med at skaffe mandskab og lærlinge til store kommunale byggeprojekter på Fyn. En anden del af opgaven er også at hjælpe unge uden for arbejdsmarkedet ind i en virksomhed og på rette spor, så de kan enten fortsætte i job eller starte på en uddannelse.

 

Indtil videre har 161 fortrinsvis unge været i et forløb, hvor de 85 af dem enten er kommet i fast job eller er startet på en uddannelse.

 

- Mange af kandidaterne er typisk unge uden nogen tilknytning til arbejdsmarkedet eller mennesker, som har haft en del at slås med, og derfor har haft svært ved at finde fodfæste på en arbejdsplads. De får en ny chance for at få foden indenfor, og når vi følger med fra sidelinjen og hjælper sammen med jobcentret og erhvervsskolen med at løse de udfordringer, der opstår i starten, så har vi en ret stor del, som har haft held med at komme i job eller under uddannelse, siger sekretariatschef hos Byg til Vækst, Peter Rahbæk Juel.

 

Dansk Byggeri Fyn har fra starten været involveret i projektet, og flere medlemsvirksomheder har taget unge ind i praktik.

 

- Bygge- og anlægsbranchen er god til netop at give den slags unge en ny start. Kan man finde ud af at indgå i et sjak, så er der ret god sandsynlighed for, at man får fast job, gode kollegaer og en lysere fremtid, siger næstformand for Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen, der også er næstformand i Byg til Vækst.

 

I løbet af de kommende år skal der bygges blandt andet letbane, sygehus og universitet på Fyn.

 

- Det er byggerier for over 35 milliarder kroner, og vi kommer til at mangle faglærte med en håndværkeruddannelse, så der bliver brug for alle mand. Derfor er det kun godt, hvis vi kan få flere unge ind i netop bygge- og anlægsbranchen, siger Claus Larsen.

 

Netværksforeningen Byg til Vækst er ejet af de 10 fynske kommuner i fællesskab.

 

Læs mere om Byg til vækst her

 

Kontaktinformation

Bestyrelsesmedlem i Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen, telefon 40 80 85 85

Sekretariatschef hos Byg til Vækst, Peter Rahbæk Juel, telefon 51 14 51 15

Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65