Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hver tredje kommune siger nej til klausuler

35 kommuner har valgt en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. De har dermed fravalgt uddannelsesklausuler, og flere kommuner er på vej. Resultatet er ikke bare flere praktikpladser, men også at flere unge tager en erhvervsuddannelse, viser tal fra Herlev

I Favrskov skrev borgmester Nils Borring og Johnny Bæk Pedersen fra Dansk Byggeri Østjylland under på en partnerskabsaftale den 8. april, og dermed er partnerskab nummer 35 i hus. Også i Halsnæs står politikerne overfor at skulle beslutte sig for at indgå en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.

 

- Mere end en tredjedel af landets kommuner har sagt ja til at erstatte uddannelsesklausuler med en partnerskabsaftale i forventningen om at skabe flere lærepladser til de unge i kommunen. Vores erfaring er, at forventningerne bliver indfriet, og derfor fornyer kommunerne også aftalerne, når de udløber efter to år. Samtidig rygtes de gode erfaringer, og derfor vokser antallet af partnerskabsaftaler stille og roligt, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

 

Ti kommuner – Ballerup, Halsnæs, Guldborgsund, Hillerød, Jammerbugt, Lemvig, Norddjurs, Odder, Syddjurs og Vesthimmerland – overvejer i øjeblikket, om de skal indgå et partnerskab med Dansk Byggeri.

 

- Jeg regner med, at vi kommer op på mindst 40 partnerskabsaftaler inden året er slut, siger Louise Pihl.

 

Med en partnerskabsaftale giver Dansk Byggeri, kommunen og den lokale erhvervsskole hinanden håndslag på, at de i fællesskab vil finde flere lærepladser på enten kommunens eller private byggepladser. En anden del af partnerskabet foregår i folkeskolen, hvor der laves særlige aktiviteter, der skal fortælle eleverne om erhvervsuddannelserne, og hvilke muligheder de giver.

 

Herlev var den første kommune, som i 2010 indgik en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. Den toårige aftale blev sidste år fornyet for tredje gang. I de sidste fem år har næsten alle kommunens unge, der læser på en bygge- eller anlægslinje, fået en læreplads, og mens 15 procent af de unge i Herlev i 2014 søgte ind på en erhvervsuddannelse, steg det tal i 2015 til 20,5 procent.

 

- Det er flot, at de unge får en læreplads samtidig med, at antallet af unge, der søger en erhvervsuddannelse, stiger. Vi forventer, at de samme tendenser med tiden gør sig gældende i de andre kommuner, som indgår partnerskaber med os, siger Louise Pihl.

 

Se om din kommune allerede har eller er på vej til at indgå en partnerskabsaftale her

 

Læs mere om partnerskabsaftaler og effekterne af dem her

 

 

Vedhæftede filer

Landkort over partnerskabskommuner per 1. april 2016.png

 

Kontaktinformation

Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, telefon 25 66 63 12

Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65