Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvor går grænsen?

Hvad er kravene til et betonarbejde, og hvad kan fx en tømrer forvente at overtage, når han gør klar til den næste fase af et byggeprojekt? Find svarene i ”Hvor går grænsen” på www.tolerancer.dk, der netop er blevet opdateret og har fået nyt design

Sidste år besøgte over 25.000 siden www.tolerancer.dk for at få styr på, hvilke tolerancer man i henhold til normer og standarder kan forvente, der skal indarbejdes i et projekt eller overholdes, når man udfører eller får udført en opgave.

 

Værktøjet ”Hvor går grænsen” er netop blevet opdateret, så det forsat kan hjælpe bygherren og rådgiveren med at definere forventninger og krav i et projekt, og dermed gøre det enklere for betonproducenten, montøren af betonelementerne og efterfølgende tømreren at gennemskue, hvilke krav der stilles i de enkelte projekter.

 

Tvivlsspørgsmål kan ofte føre til unødvendige konflikter og koste vigtig tid i byggeprocessen.

 

- ”Hvor går grænsen” på www.tolerancer.dk er et meget brugt værktøj, og i og med at hjemmesiden nu også kan tilgås fra en mobiltelefon, er det nemt at hente frem også ude på byggepladsen, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Niels Strange, og uddyber:

 

- Det er vigtigt at vide, hvor grænsen går for afvigelser, og hvordan de skal forstås, så alle afleverer noget, som også næste led i processen kan bygge videre på. De nye opdateringer af vejledningerne er en vigtig faktor for, at der ikke er for mange snublesten i byggeprocessen, og der kan holdes fokus på produktivitet og kvalitet frem for afhjælpningsløsninger og konflikter.

 

De nye opdateringer på www.tolerancer.dk vedrører især nye informationer om betonelementer og in situ støbninger, ligesom standarderne for udvendigt træarbejde også er blevet opdateret. Yderligere har hjemmesiden fået nyt design således, at brugerne har en mere enkel og overskuelig tilgang til de enkelte fagområder.

 

- Tolerancerne i ”Hvor går grænsen” bygger på gældende normer og standarder, og der hvor der ikke findes tolerancer for arbejdets udførelse, har branchen fastlagt tolerancerne i tre kategorier, dvs. lempet, normal og skærpet toleranceklasse, på baggrund af vurderinger og praktiske erfaringer i det enkelte fag. Tolerancerne i ”Hvor går grænsen” dækker primært de områder, der findes imellem fagene, dvs. ud- og indfaldskravene og i mindre grad udfaldskravene for det færdige finisharbejde, siger Niels Strange og tilføjer:

 

- Derfor vil vi også gerne høre fra fagfolk i byggebranchen, der har inputs til senere opdateringer, så tolerancerne kommer til at dække virkeligheden i den praktiske hverdag. Det er vigtigt, at både de projekterende og udførende har for øje, at ”Hvor går grænsen” løbende opdateres.

 

Har du forslag til opdateringer er du velkommen til at skrive en mail til nst@danskbyggeri.dk

 

Læs mere på www.tolerancer.dk

 

Kontaktinformation

Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Niels Strange, telefon 40 33 64 94

Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65