Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Mange nye private lønmodtagerjob

Der er fortsat godt gang i den private jobskabelse i dansk økonomi, men tempoet vil formentlig gå lidt ned i 2016. I byggeriet er der siden 2013 skabt 11.500 flere lønmodtagerjob, og det aktualiserer ifølge Dansk Byggeri behovet for at uddanne flere faglærte

Byggeriet fortsætter ufortrødent fremgangen i jobskabelsen, der siden foråret 2013 har bragt 11.500 flere lønmodtagere i beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen.

 

- Der kom ca. 500 flere lønmodtagere i job indenfor byggeriet i januar, når der korrigeres for sæsonudsving. Og pilen har nu peget opad for branchen så længe, at udfordringerne med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft også er rykket højere op på dagsordenen i byggeriet, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeris.

 

- Indtil videre kan man glæde sig over, at det går godt på byggeriets arbejdsmarked. Når det er sagt, er det også på høje tid, at der nu udvises rettidig omhu med at uddanne flere faglærte, siger Bo Sandberg.

 

Dansk Byggeri understreger, at når der kan konstateres stigende udfordringer med at få kvalificeret arbejdskraft til bygge- og anlægsbranchen, så skyldes det ”mismatch” på dele af arbejdsmarkedet og absolut ikke overophedning i branchen.

 

Vender man blikket mod det samlede arbejdsmarked, så kom der 3.100 flere private lønmodtagere i job i januar 2016 og 1.600 færre offentligt ansatte. På bundlinjen giver det et plus på 1.500 flere lønmodtagere i beskæftigelse i januar.

 

- Det går fortsat godt på arbejdsmarkedet, men tempoet i jobskabelsen er dog nedadgående, konstaterer Bo Sandberg og tilføjer:

 

- Det vil formentlig være kendetegnende for 2016, at vi vil se en mere moderat jobvækst end i 2014 og 2015. Dels vil den sløje makroøkonomiske vækst på et tidspunkt smitte af på jobskabelsen, og dels begynder det rundt omkring i hjørnerne at blive sværere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

 

Kontakt

Cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, telefon 28 50 38 19

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32