Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nu kan Femern sættes i fremadgående gear

Dansk Byggeri glæder sig over bred politisk opbakning til Femern Bæltforbindelsen. Dansk Byggeri opfordrer til at få sat gang i såvel de danske landanlæg og den ny Storstrømsbro

 

Det bliver ikke i morgen, men med den endelige beslutning om at gennemføre Femern-forbindelsen er der ikke mere nogen grund til at vente mere på at komme i gang på dansk side af bæltet.

 

- Tyske miljøorganisationer og danske færgeselskaber vil kæmpe til det sidste mod at skabe denne trafikale by-pass mellem Europa og Danmark inklusive de øvrige nordiske lande. Disse kræfter vil kunne trække realiseringen i langdrag. Men det vigtigste er, at Femern A/S nu kan gå i gang med at forhandle betingede kontrakter med de foretrukne entreprenører, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 

Betingelsen for at igangsætte anlægsprojektet er, at der er opnået en endelig tysk godkendelse inden medio 2019, så anlægsarbejdet vil kunne igangsættes i 2020 og afsluttet i 2028. For Dansk Byggeri koncentrerer opmærksomheden sig nu om de dele af projektet, som kan sættes i gang med det samme. En række delelementer kan nemlig allerede nu sættes i gang uanset forløbet af klagesager fra tyske miljøorganisationer i forening med færgeselskabet.

 

- Der er projekter, som Banedanmark har sat på standby, som netop har afventet dagens beslutning om et ja til Femern Bæltforbindelsen. Der er ikke noget i vejen for, at gå i gang med disse baneprojekter så hurtigt som muligt. Det samme gælder landanlæggene på dansk side og – ikke mindst – igangsætning af den nye Storstrømsbro, siger Lars Storr-Hansen og tilføjer:

 

- Det vil være helt oplagt, at lade den nye Storstrømsbro åbne samtidig med udbygningen af jernbaneanlæggene, som skal være klar i 2021 af hensyn til togpendlerne mellem Hovedstadsområdet og Lolland-Falster.

 

For entreprenørerne kan et tilbud ikke stå åbent til evig tid. Derfor er den danske politiske opbakning af stor betydning, da den baner vej for at skrive betingede kontrakter med entreprenørerne.

 

- Det er uhyre vigtigt, at entreprenørerne, som har strakt sig langt i en nylig genforhandling af den priserne, nu får øget sikkerhed for deres investering i dette store projekt. En frisk finansiel analyse har vist, at projektet nu hviler på et solidt grundlag med en buffer, der giver en stor tryghed. Derfor skal dette arbejde ikke tabes på gulvet, og det handler nu om at få sat projektet i fremadgående gear på så mange områder som muligt, siger Lars Storr-Hansen.

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32