Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nye fælles spilleregler for udlicitering

Femten enkle anbefalinger er blevet til en guidet rundtur fra start til slut i udliciteringsprocessen. KTC og Dansk Byggeri har lavet nye fælles spilleregler, som skal bidrage aktivt til bedre udbud på det tekniske område i fremtiden

I forbindelse med tilrettelæggelsen af udbud og udlicitering af kommunale driftsopgaver, oplever virksomheder og kommuner til tider, at der kan opstå problemer og misforståelser. I en ny pjece om udbud og udlicitering kommer Dansk Byggeri og KTC med et fælles bud på, hvordan processen kan blive bedre og mere effektiv

- I dag er udlicitering en almindelig del af at udføre kommunale driftsopgaver som at slå græsset i parkerne eller vedligeholde vejene, men der opstår til tider problemer med, at udbud fx bliver annulleret. Derfor følte vi, at der var behov for en opdatering af de fælles spilleregler på området, siger erhvervskonsulent i Dansk Byggeri, Morten Kamp Thomsen.

Den nye pjece er blevet sendt til de tekniske chefer i alle 98 kommuner i Danmark, og er tilgængelig for Dansk Byggeris medlemmer. Forhåbningen er, at de nye anbefalinger vil blive brugt aktivt af begge parter i fremtidige udbud, da de i højere grad kan sikre, at der fra start af er et gennemarbejdet udbudsmateriale.

- Vi er nået rigtig langt de senere år ift. at bruge udlicitering på de tekniske områder de steder, hvor det giver mening. Men vi kan alle blive bedre. Jeg håber, at pjecen kan bidrage til en fornyet konstruktiv og positiv dialog mellem kommunerne og entreprenørerne, siger Søren Gais Kjeldsen, formand for KTC.

 

Læs mere i pjecen her

 

Kontaktinformation:

Erhvervskonsulent i Dansk Byggeri Morten Kamp Thomsen, telefon 26 79 71 34
Formand for KTC Søren Gais Kjeldsen, telefon 29 40 18 20
Formand for interessegruppen for konkurrenceudsættelse i Dansk Byggeri Michael Stisen, telefon 23 73 40 99