Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Regeringen søger afsæt for cirkulær økonomi

Regeringen har i dag nedsat et rådgivende organ på industriens område, der skal sætte gang i den cirkulære økonomi. Dansk Byggeri glæder sig og håber, at initiativet også vil blive udbredt til andre erhvervsområder

Regeringen vil sætte skub i den cirkulære økonomi, som er blevet et vigtigt interessefelt for store dele af det danske erhvervsliv. I første omgang har regeringen allieret sig med en række DI-virksomheder i et Advisory Board, som skal rådgive regeringen om, hvordan der på industriens område kan sættes skub i den cirkulære økonomi.

 

- Det er sympatisk, at regeringen søger råd på området i erhvervslivet. Også Dansk Byggeri står fremadrettet til rådighed med anbefalinger til, hvordan regeringen kan understøtte dansk erhvervslivs omstilling til cirkulær økonomi. Byggeriet spiller her en vigtig rolle, og står klar med både erfaringer og anbefalinger, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, som peger på, at det er vigtigt at få recirkulering af materialer og øget genanvendelse på dagsordenen, da det kan styrke væksten og give gevinster for miljø og klimaet.

 

Byggebranchen har længe opbygget interesse og erfaring på området på en lang række områder. Det handler helt jordnært fx om at anvende cirkulær økonomi i praksis, når byggeri repareres, udskiftes og ombygges.

 

- 35 % af al affald i Danmark er byggeaffald og med en genanvendelse på 89 % er vi i byggebranchen et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at genbruge byggeriet, genanvende materialerne og opføre byggeri, der holder længe og er til at reparere. Det er oplagt, at også byggeriet får lejlighed til at dele disse erfaringer og bidrage til at løfte den cirkulære økonomis dagsorden, siger Michael H. Nielsen.

 

Det forventes derfor fremadrettet, at også byggeriets erfaringer bliver et emne for et rådgivende organ, fordi branchen ifølge direktøren er nået meget langt og derfor kan berige med inspiration og erfaringsudveksling.

 

Kontaktinformation
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32