Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skidt start på 2016

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i januar måned var 94 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, mens der til sammenligning var 45 i januar 2015

Tal fra Danmarks Statistik viser, at mens der var 45 konkurser i januar 2015, så var der 94 i januar 2016. Dermed har der i gennemsnit over de seneste tre måneder været 82 konkurser i branchen, hvor der til sammenligning var 51 konkurser om måneden i hele 2015.

 

- Med de 94 konkurser i januar i bygge- og anlægsbranchen ses det med al uønsket tydelighed, at den dårlige afslutning, vi fik på 2015, er fortsat direkte ind i 2016. Det er stadig for tidligt at snakke om, at der er sket en forskydning til det værre, men det giver da bange anelser, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

 

Med til billedet hører dog også, at der åbenbart har været en ophobning af sager i Erhvervsstyrelsen, som er med til at give ekstra mange konkurser lige nu.

- En ophobning af sager hos Erhvervsstyrelsen ændrer desværre ikke ved, at der inden for det seneste stykke tid altså er rigtig mange virksomheder, der har måttet dreje nøglen om, udtaler Andreas Fernstrøm.

 

- Vores forventning er dog, at vi fremadrettet vil se et fald i antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og vi senere på året vil ramme et lavere konkursniveau, da vi alt andet lige går imod bedre konjunkturer – både i branchen og i samfundet generelt, slutter Andreas Fernstrøm.

 

Kontaktinformation

Analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, telefon 21 26 66 34

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32