Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Slidte kommunale bygninger bør prioriteres

Det er dyrt at vedligeholde, men meget dyrere at lade være. Derfor skal investeringer i kommunale bygninger tænkes med ind i forhandlingerne, når KL og regeringen aftale økonomi for 2017

I dag ridser Kommunernes Landsforening, KL, og regeringen banen op for forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2017. Dansk Byggeri opfordrer til, at man tænker langsigtet og sikrer anlægsinvesteringer og vækst i økonomien.  

 

- Det er uholdbart, hvis kommunerne fravælger vedligehold af deres bygninger, fordi de ikke kan finde midler til de borgernære velfærdsområder, flygtninge og politiske prioriteringer fra Christiansborg. Opfordringen fra Dansk Byggeris er derfor klar: Den kommende aftale om kommunernes økonomi skal sikre en klog, anstændig og øremærket ramme for vedligehold af de kommunale bygninger, veje og anlæg, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

 

Dansk Byggeri har gentagende gange påpeget det store kommunale vedligeholdelsesefterslæb. Skoler, daginstitutioner og andre offentlige bygninger får i dag ofte lov til at stå og forfalde. Der er derfor behov for at investere et tocifret milliardbeløb, hvis værdien af de kommunale bygninger ikke skal falde yderligere.

 

- Der er al for stor risiko for, at kommunerne på grund af den stramme økonomi fristes til at fravælge vedligehold. Det er et spørgsmål om politisk prioritering, men her skyder man sig selv i foden, da regningen for manglende vedligehold vil stige. Det er nemlig billigere at vedligeholde end at genoprette forsømte bygninger, siger Lars Storr-Hansen og understreger, at politikerne har et ansvar for at opretholde værdien af den kommunale ejendomsportefølje, som de er sat til at forvalte bedst muligt.

 

Han opfordrer derfor til at øremærke investeringer i vedligehold i økonomiaftalen.

 

- Det er vigtigt, at kommunernes anlægsramme ikke kannibaliseres, og at der er penge til at holde de kommunale bygninger på et anstændigt niveau, siger Lars Storr-Hansen.

 

Kontakt
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04
Pressechef Mogens hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32