Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Spørg om råd, før du river ned

Efteråret sætter ind med regnvejr og kulde. Det gør det nødvendigt at se på, om vinduerne skal skiftes ud, taget skal tættes eller isoleringen skal opgraderes. Men hvor skal du henvende dig, hvis du er i tvivl om, hvordan du bør håndtere dit byggeaffald? Nyt videncenter hjælper dig med at håndtere byggeaffaldet på den rigtige måde

Det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere miljøfarligt affald. Hvis man har planer om at ombygge, renovere eller rive ned i sin bygning uden at vide, hvordan man håndterer stoffer som asbest, PCB og bly, kan man risikere at komme til at sprede de miljøfarlige stoffer til sit indeklima og miljøet. Efter længere tids påvirkning kan det i sidste ende føre til fx lungehindekræft.

 

- I Dansk Byggeri oplever jeg, at privatpersoner ringer og spørger, hvem de skal henvende sig til, når de står med noget farligt byggeaffald. Nu kan jeg fortælle dem, at de skal kontakte Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald for at blive vejledt, siger miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling.

 

Med det nye videncenter, VHGB, kan alle få uvildig vejledning i, hvordan man skal håndtere sit miljøfarlige affald. Men Simon Stig-Gylling påpeger, at man skal huske at ringe, før man fx går i gang med at rive sit hus ned, hvis man vil være sikker på, at de farlige stoffer bliver håndteret på den rigtige måde.

 

- Når en boligejer får genereret noget byggeaffald uden, at der bliver taget hensyn til de farlige stoffer, kan han risikere, at det spreder sig til resten af bygningen og miljøet, og så er skaden jo sket. Derfor bør boligejeren forberede sin håndværker på, at han skal håndtere de miljøfarlige stoffer på en ansvarlig og lovmæssig korrekt måde, inden arbejdet går i gang. Det er nemlig boligejerens ansvar, at de miljøfarlige stoffer ikke spredes til indeklimaet og miljøet og ender i det byggeaffald, der skal genanvendes, siger Simon Stig-Gylling.

 

Find mere information på VHGB's hjemmeside

 

Kontaktinformation
Miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling, telefon 31 60 99 08
Journalist i Dansk Byggeri, Sofie Mathson, telefon 29 74 94 44