Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Stigende fokus på it i bygge- og anlægsbranchen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at it-udgifterne i bygge- og anlægsbranchen er steget med knap 15 % om året pr. beskæftiget siden 2007.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen anvender 13.300 kr. pr. beskæftiget på it, mens virksomheder generelt bruger 55.200 kr. For bygge- og anlægsbranchen er der dog tale om en meget kraftig stigning siden 2007, hvor man anvendte 5.100 kr. pr. beskæftiget.

 

- De nyeste tal for it-udgifterne viser, at bygge- og anlægsbranchen har langt igen, hvis man skal bruge lige så mange penge som resten af de danske virksomheder – men det er nok heller ikke målsætningen, da man jo stadig ikke kan bygge et hus på en computer, udtaler analysechef Andreas Fernstrøm, og fortsætter

 

- Det ændrer dog ikke ved, at fokus på it er sundt, og man med en større fokus på digital forberedelse af byggeprojekter kan bygge mere effektivt og med færre fejl. Derfor er det også glædeligt, at omkostningerne pr. medarbejder i branchen er steget med knap 15 % om året siden 2007, hvilket rent faktisk er den største stigning blandt alle brancher.

 

 

Kontakt

Analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, telefon 21 26 66 34, afe@danskyggeri.dk

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32, moh@danskbyggeri.dk