Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

To byggevirksomheder nomineret til ArbejdsmiljøPrisen

Bygge- og anlægsbranchen er repræsenteret med to virksomheder blandt de nominerede til ArbejdsmiljøPrisen 2016, der uddeles til virksomheder, der har gjort en særlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet

Når ArbejdsmiljøPrisen bliver uddelt den 24. november på Hotel Crown Plaza i København, vil Tømrermester A/S Mads Stadsgaard i Langå og B. Nygaard Sørensen A/S i Herlev være blandt de nominerede.

 

Hos virksomheden Tømrermester A/S har ejer Mads Stadsgaard forsøgt at ændre virksomhedskulturen. De ni ansatte skal tage billeder af alle arbejdssituationer, som kunne være udført bedre. Situationerne bliver så vendt på fælles personalemøder, så alle kan lære af fejlene. Derfor er virksomheden nomineret til ArbejdsmiljøPrisen i kategorien "Samarbejde om arbejdsmiljø".

 

- Der er rigtig mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, som arbejder med at forbedre arbejdsmiljøet og har succes med det. Branchen kan godt være stolt af, at der er to virksomheder, der er nået så langt, at de nu er nomineret til ArbejdsmiljøPrisen. Det er et af mange tegn på, at virksomhederne i byggebranchen er på rette vej, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

 

ArbejdsmiljøPrisen uddeles en gang om året til arbejdspladser, der har gjort en særlig indsats for at undgå arbejdsulykker og påvirkning af muskler og sket, forbedre det psykiske arbejdsmiljø eller samarbejdet omkring arbejdsmiljø i virksomheden. Det er dog ikke nok at sætte en masse tiltag i gang, det skal også have en synlig effekt.

 

Det har de oplevet hos B. Nygaard Sørensen A/S i Herlev, hvor manglende samarbejde på tværs var årsag til stress og frustrationer hos medarbejderne. Efter at midtvejs- og evalueringsmøder på byggepladsen samt feedback og erfaringsdeling på tværs af projekter er blevet en del af de faste opgaver i hverdagen, er stress og frustrationer skiftet ud med et nyt fællesskab på tværs af de forskellige afdelinger i virksomheden. Derfor er virksomheden nomineret til ArbejdsmiljøPrisen i kategorien "Psykisk arbejdsmiljø"

 

- Vi ved at trivsel, produktivitet, kvalitet og sikkerhed går hånd i hånd, og vi ved også, at det kræver en langsigtet og vedholdende indsats at ændre arbejdsrutiner og kultur på en arbejdsplads. Mange virksomheder er godt i gang med en vedholdende indsats, derfor er vi i branchen stolte af de to nomineringer, siger Mette Møller Nielsen.

 

ArbejdsmiljøPrisen er tidligere gået til virksomheder i bygge- og anlægsbranchen - fx HHM A/S og NCC Construction samt Hoffmann A/S, der sidste år modtog æresprisen i anledningen af 10-året for uddelingen af ArbejdsmiljøPrisen .

 

Læs mere om ArbejdsmiljøPrisen her

 

Kontaktinformation
Arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen, telefon 22 45 47 72
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65