Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tool Truck mod nedslidning

Byggeriets kommende svende skal fra starten lære at forebygge nedslidning. Det er målet, når Byggeriets Arbejdsmiljøbus over de næste uger besøger 30 erhvervsskoler over hele landet

Hvad får man, når man tager en bus og fylder den med værktøj, en fysioterapeut og en flok arbejdsmiljøkonsulenter fra byggebranchen? Man får forhåbentlig svaret på, hvordan man tidligt får lært byggebranchens kommende svende at undgå at blive slidt ned.

 

- Der er stor fokus på nedslidning i bygge- og anlægsbranchen. Men hvis vi skal blive endnu bedre til at forebygge nedslidning, skal de gode vaner altså bankes ind fra start af, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen, der også er formand for Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Bambus.

 

Inde i den to etager høje lastbil vil de unge blandt andet få undervisning i de hjælpemidler, der kan aflaste dem, for eksempel når der skal monteres vinduer. Men ud over det helt praktiske er der også nogle psykiske forhindringer, som Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Tool Truck, gerne skulle få has på.

 

- Særligt de unge har en tendens til at overvurdere, hvor meget de kan klare, fordi de er vant til hurtigt at komme sig, hvis de fx bliver ømme. Vi skal lære dem, at al smerte skal tages alvorligt, og at det handler om virkelig at lytte til sin egen krop, siger Mette Møller Nielsen.

 

Det er Bambus og PensionDanmark, som står bag initiativet, der skal lære de unge, hvordan de undgår nedslidning. Bussen stopper ved 30 erhvervsskoler hen over de næste syv uger.

 

Kontaktinformation
Arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen, telefon 22 45 47 72
Journalist i Dansk Byggeri, Astrid Høg, telefon 40 12 98 75