Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tyveri på byggepladser kan forebygges

I år har der været så mange indbrud i håndværkeres firmabiler, at politiet har udsendt en liste med forebyggende råd . Læs her hvad du kan gøre for at beskytte dig selv og din bil imod indbrud

En håndværkers vogn med firmalogo signalerer, at den måske indeholder dyrt værktøj. Hvis bilen er parkeret natten over på et øde sted eller en afsides parkeringsplads, kan det være en fristelse for de langfingrede typer.

 

Efter at politiet i Midt- og Vestjylland i sommer måtte rykke ud 68 gange i forbindelse med indbrud i håndværkeres vogne, har de i samarbejde med Dansk Byggeri udsendt en liste med råd og ekstra forholdsregler for håndværkere.

 

Ifølge branchedirektør i Dansk Byggeri Niels Nielsen er problemet landsdækkende.

 

- Vi oplever alle steder i landet, at værktøj og mindre elektriske maskiner af kendte mærker bliver stjålet fra håndværkeres firmabiler af tyve, særligt når biler parkeres ved en øde byggeplads eller en afsides parkeringsplads natten over, siger Niels Nielsen.

 

Han opfordrer håndværkere til især at tænke over, hvor de parkerer deres firmabil.

 

- Selvom der bliver gjort meget på byggepladserne i form af indhegning, aflåsning og overvågning, skal den enkelte håndværker også tænke i forebyggelse. Det gør for eksempel en stor forskel, om man parkerer et sted, hvor der er mennesker, eller vognen parkeres med varerummet op imod en mur eller en hæk, så tyven dårligere kan komme til, siger Niels Nielsen.

 

Desuden kan håndværkere mærke deres værktøj. Det er ifølge Niels Nielsen vigtigt, når det kommer til at forebygge indbrudsbølger i håndværkeres vogne.

 

- Når man gør opklaringsarbejdet let for politiet, vil det afskrække flere fra at begå den type indbrud. Derfor kan det i mange tilfælde være en god idé at anvende elektronisk sporingsudstyr eller DNA-lak, så gerningsmanden kan blive fundet og måske dømt. Det er den slags, der kan minimere antallet af indbrud i fremtiden, siger Niels Nielsen.

Kontaktinformation
Branchedirektør i Dansk Byggeri Niels Nielsen, telefon 25 66 63 14
Journalist i Dansk Byggeri Astrid Høg, telefon 40 12 98 75