Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udramatisk finanslov med lyspunkter på trafikområdet

Finanslov 2017 er nu kommet ud af sin skyggetilværelse, mens der ventes på de noget større 2025-initiativer. Dansk Byggeri ser finanslovsaftalen som en tillidsskabende foranstaltning mellem de blå partier, og den indeholder lyspunkter på trafikområdet

- Fokus i finanslovsaftalen er samfundsmæssigt vigtige emner som kræftplan, politiuddannelse og oprustning af SKAT. Samtidig anerkender vi, at grundskylden fastfryses i 2017 også, mens vi fortsat venter på bedre ejendomsvurderinger og nyt boligskattesystem, siger adm. direktør, Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 

Arbejdsgiverorganisationen glæder sig især over vigtige konkrete milepæle på trafikområdet:

 

- Det er på høje tid, at der nu sættes politisk turbo - og 500 mio. kr. – af på en udvidelse af E45-motorvejen mellem Århus og Skanderborg. Det er et infrastrukturprojekt med positivt samfundsøkonomisk afkast, som Dansk Byggeri længe har anbefalet, siger Lars Storr-Hansen.

 

Dansk Byggeri glæder sig også over, at der er lys for enden af havnetunnellen i København.

 

- Vores trængselsplagede hovedstad har længe skreget på en trafikal bypass-operation, som en østlig ringvej vil udgøre. Havnetunnellen, som der nu skal laves forundersøgelse af, vil samtidig muliggøre fortsat vækst og byudvikling i København, siger Dansk Byggeris administrerende direktør.

 

Hurtigt videre til 2025-forhandlinger

Selvom dansk økonomis grundform ser bedre ud efter Danmarks Statistiks revision af nationalregnskabet forleden, så må det ifølge Dansk Byggeri ikke blive en sovepude i forhold til 2025-forhandlingerne.

 

- Netop i opgangstider, hvor der er brug for alle hænder på arbejdsmarkedet, burde det være muligt at reformere eksempelvis pensions- og efterlønsområdet. Og selvom vækstkrisen i dansk økonomi vist er knapt så dyb, som vi gik rundt og troede, så halter vi fortsat efter vores nabolande, siger Lars Storr-Hansen.

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04 Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32