Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Værste halvår siden 2010

Første halvår af 2016 er med 492 konkurser i bygge- og anlægsbranchen det værste halve år siden 2010 – som dengang var det værste år i historien

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 86 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i juni måned og dermed 492 konkurser i det første halve år af 2016. Det er det højeste antal siden 2010, og til sammenligning var der blot 247 konkurser i første halvår af 2014.

 

- De knap 500 konkurser, vi har set i branchen indtil videre i år, er på papiret ganske overraskende. Når vi ser på konjunkturerne i branchen, så er de bedre end set i flere år, og der er udsigt til at fremgangen fortsætter. Det, der spiller ind, er, at vi ser en tendens til en opdelt branche. Den overvejende del af virksomhederne er heldigvis i stand til at gribe de muligheder, som konjunkturforbedringerne åbner, fortæller Andreas Fernstrøm og fortsætter:

 

- Men som tallene så tydeligt viser, så er der også en gruppe virksomheder, som hænger i med det yderste af neglene – og negle har det med at knække, og derfor er der mange konkurser i øjeblikket. De bukker simpelthen under for den benhårde konkurrence, der er i branchen.

 

- Selvom dagens tal er grumme, så skal vi dog også slå koldt vand i blodet. En del af forklaringen er faktisk teknisk. Der har tidligere været en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, som har udskudt konkurser til 2016. Samtidig er SKAT begyndt at indkræve gammel skattegæld, hvilket også giver en stigning i konkurserne, slutter Andreas Fernstrøm.

 

Kontakt
Analysechef Andreas Fernstrøm i Dansk Byggeri, afe@danskbyggeri.dk, tlf. 21 26 66 34

Pressechef Mogens Hjelm i Dansk Byggeri, moh@danskbyggeri.dk, tlf. 40 29 92 32