Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vejle har landets højeste timepris

Mens det koster 912 kroner i timen at få sagsbehandlet en byggetilladelse i Vejle, så koster det samme arbejde i Mariagerfjord 306 kroner i timen. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, der også afslører at 36 kommuner har hævet deres timepris

Hvis du vil udvide huset med et ekstra værelse eller bygge drømmehuset, så koster det 912 kroner i timen at få ordnet papirarbejdet i Vejle, mens de på kommunekontoret i Mariagerfjord kan klare den samme opgave til kun 306 kroner i timen.

 

En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at der er store forskelle på, hvilken timepris kommunerne fakturerer efter, når de sagsbehandler byggetilladelser på alt fra stald- og lagerbygninger til sommer- og parcelhuse.

 

 - Det giver da stof til eftertanke, at Mariagerfjord kan klare arbejdet til en tredjedel af timeprisen i Vejle. Så må vi jo håbe, at de er tre gange så hurtige i Vejle, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

 

 I løbet af det seneste år har hele 36 kommuner hævet deres timepris, mens kun fire har sænket prisen. Fx har Gribskov hævet prisen med 424 kroner, så det nu koster 713 kroner i timen at få papirerne i orden, inden byggeriet kan gå i gang.

 

Selvom timepriserne i gennemsnit er steget, så tyder alt på, at det samlet set er blevet billigere for borgere og virksomheder at få en byggetilladelse. Kommunerne opkrævede i 2014 tilsammen 367 millioner kroner for at udstede byggetilladelser, men i 2015 efter at timepriserne blev indført, er der kun opkrævet 215 millioner kroner.

 

- Regningen for at udstede byggetilladelser er altså blevet 152 millioner kroner mindre, efter vi er gået over til timepriser. Det er værd at lægge mærke til, at det er sket i en periode, hvor der er blevet bygget næsten det samme og endda med en lille pil opad, konstaterer Torben Liborius.

 

Der er 22 kommuner, som har valgt at gøre det gratis at få sagsbehandlet en byggetilladelse.

 

- Det er positivt, at så mange kommuner ønsker at imødekomme de borgere og virksomheder, der vil bygge og investere i deres kommune ved at gøre byggetilladelsen gratis. Men det er stadig afgørende, at sagsbehandlingen er effektiv, så ingen skal vente unødvendigt på at få grønt lys til at gå i gang med arbejdet, siger Torben Liborius.

 

Se prisen på en byggetilladelse i din kommune her

 

Læs analysen af kommunernes timepriser her

 

Kontaktinformation

Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, telefon 23 32 34 95

Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65