Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Build 4.0 er byggeriets svar på Industrialisering 4.0

Byggeriet griber nu fat om sin egen fremtid, som kommer til at omfatte avanceret teknologi, digitalisering, 3D-modellering og brug af robotter og droner. Med Build 4.0 er der skabt en platform, som kan understøtte udvikling og anvendelse af de nye teknologier

Byggeriet er i bred forstand samlet i innovationsnetværket InnoBYG. Det er derfor naturligt, at InnoBYG i samarbejde med BLOXHUB faciliterer den nye platform BUILD 4.0, som er byggeriets bud på en ny fremtid. Med platformen BUILD 4.0 kan alle, der arbejder med de nye teknologier i bygge- og anlægsbranchen, byde ind og synliggøre aktiviteter.

- Build 4.0 er en national platform med et internationalt perspektiv. Platformen står åben for alle i forhold til at udvikle og samarbejde. Populært sagt, så rækker vi ud til alle, der arbejder med og er nysgerrige på muligheder og perspektiver i ny teknologi. I første omgang til inspiration for branchen, men der er også øje for samarbejde med andre brancher, som kan skubbe udviklingen endnu videre, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, som er formand for styregruppe i InnoBYG

Overskriften Build 4.0 favner bredt, men relaterer sig fx til anvendelse af robotter i byggeriet, 3D printteknologi til fremstilling af materialer og konstruktionsdele samt udnyttelse af droneteknologi til opmåling og overvågning af byggepladser. Også begreber som VDC og BIM og potentialet i forhold til visualisering, planlægning, koordinering og kommunikation i opførelses- og driftsfasen er en væsentlig del af begrebet.

Der er dog også værdi i andet end decideret teknologi og materialeudvikling.

- Et af de områder i Build 4.0, hvor vi tror på, at der er meget at hente, er, hvordan vi kan anvende og nyttiggøre de store mængder data (Big Data), som vi får fra den daglige, løbende brug af bygninger og infrastruktur. Der ligger et stort potentiale i at anvende Big Data til udvikling og innovation, så vi kan skabe bedre produkter og løsninger i byggeriet, siger Michael H. Nielsen, som understreger, at Build 4.0 også retter sig mod processer og organisation og formentlig en række områder, som vi slet ikke har set defineret endnu.

Oplev platformen på www.build40.dk

Kontakt
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32