Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

ESCO-platform hjælper energibesparelser på vej

Dansk Byggeri hilser det velkomment, at Energistyrelsen samler praktisk viden om ESCO-projekter. Det er ifølge byggeriet én blandt flere veje til at realisere energibesparelser i større bygninger

En ny platform på Energistyrelsens hjemmeside Sparenergi.dk samler nu information, som skal gøre det nemmere for bygningsejere, rådgivere, entreprenører og håndværkere at benytte ESCO-modellen.

 

Gennem de seneste år er der høstet en lang række praktiske erfaringer med ESCO-projekter som vejen til at realisere energibesparelser hos bygherrer med en stor ejendomsportefølje. Det er erfaringerne fra en række af disse projekter, som nu stilles til rådighed for andre.

 

- I byggeriet har vi igennem ganske mange år haft fokus på at opbygge kompetencer i forhold til energibesparelser. Her har "Videncenter for Energibesparelser i Bygninger" været et vigtigt afsæt for udvikling af dette marked. Det er derfor glædeligt, at Energistyrelsen med det målrettede initiativ om ESCO-erfaringer bakker videnopbygning og formidling op, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

 

Flerårig aftale

ESCO modellen er populært sagt en flerårig aftale om at reducere energiforbruget, hvor ejendomsejeren finansierer investeringen via den opnåede energibesparelse. Ofte er der meget fokus på driftoptimering i kombination med en række energiforbedrende tiltag, som ESCO-operatøren står for at håndtere.

 

Ifølge Dansk Byggeri er der brug for at spille på mange strenge, når det gælder om at reducere energiforbruget i den bestående bygningsmasse.

 

- Her er ESCO én blandt flere løsninger. I forhold til den grønne omstilling, hvor vi i Danmark skal være frie af fossile energikilder i 2050, er det vigtigt, at der er fokus på energibesparelser i den bestående bygningsmasse. Analyser har vist, at der omkostningseffektivt kan ske en reduktion af energiforbruget i bygninger med 30 til 40 procent, siger Michael H. Nielsen og tilføjer:

 

- Dermed imødekommer man med platformen for ESCO byggebranchen og større bygningsejere, der længe har efterspurgt uvildig information om, hvad ESCO egentlig er, og hvordan man kommer godt i gang.

 

Kontakt

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32