Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Forlig bør sikre ro om boligskatten

Dansk Byggeri ser først og fremmest positivt på forligets tryghedsprincipper, og at der er tale om en aftale som har bred politisk opbakning

Det er ifølge Dansk Byggeri i sig selv vigtigt, at der skabes ro om boligskatten, og adm. direktør Lars Storr-Hansen vurderer, at der med den brede forligskreds er skabt ro om boligskatten flere valgperioder frem.

 

- Det er især værd at fremhæve, at aftalen om ejendomsværdiskat fremover bliver en fast procentdel, så udviklingen dermed følger konjunkturerne. Det er også et meget klogt forsigtighedsprincip, at ejendomsværdiskatten tager udgangspunkt i 80 procent af vurderingen. Det sikrer rum i forhold til de dårlige erfaringer, vi har gjort os med at ramme vurderingen hundrede procent korrekt, siger Lars Storr-Hansen.

 

Der har knyttet sig en del opmærksomhed til det såkaldte millionærknæk. Det store spørgsmål har været, hvor knækket – altså den øgede beskatning - skulle ligge. Det er heldigvis endt ret højt.

 

- Når det nu ikke kan være anderledes, og når der er enighed om i forligskredsen om, at det er nødvendigt med et knæk, så er det glædeligt, at det trods alt ligger så højt, som det gør, siger Lars Storr-Hansen.

 

Knækket i forhold til en ekstrabeskatning er på 6 millioner kroner. Med forsigtighedsprincippet lander det derfor på 7,5 millioner kroner. Boliger over den grænse bliver fremover pålagt en sats på 1,4 procent.

 

Lars Storr-Hansen understreger, at Dansk Byggeris skepsis overfor millionærknækket først og fremmest handler om at undgå en ekstrabeskatning i de store byer, hvor høje boligpriser er drevet af øget efterspørgsel. Det er vigtigt, at en ”herlighedsbeskatning” ligger højt, da den ellers hurtigt rammer utilsigtet.

 

- Det er derfor også positivt, at millionærknækket som en god nyskabelse bliver indekseret, så eventuelle kraftige fremtidige boligprisstigninger fører til hævet knæk, og således at det fortsat kun vil være cirka 15.000 boliger, der rammes, siger Lars Storr-Hansen.

 

Endelig fremhæver Dansk Byggeris administrerende direktør det forhold, at også lejere tilsyneladende friholdes for store grundskyldsstigninger på udlejningsejendomme.

 

- Det er en aftale, som giver stor tryghed for boligmarkedet i forhold til beskatning. Trods det, at foråret allerede lover godt for boligomsætningen, så kommer vi ikke uden om, at langsigtet sikkerhed om beskatningen øger tilliden og troen på fremtiden hos alle boligkøbere. Derfor er dagens aftale en god aftale, slutter Lars Storr-Hansen.

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32