Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Håndværkerfradraget vil skabe mere arbejde til lærlingene

Håndværkervirksomhederne vurderer, at der vil skabes mere af det arbejde, som lærlingene ofte udfører, hvis håndværkerfradraget ikke som foreslået kun omfatter service, men også indeholder et frit valg mellem alle håndværkerydelser. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri har fra 18. – 27. september spurgt medlemmerne, og svaret er klart. Håndværkerfradraget giver flere lærlingerelaterede opgaver.

 

- Man skal huske på, at kun en mindre del af byggerierne gennemføres med store byggekraner. Langt det meste er ombygning og forbedringer ude hos hr. og fru Jensen. Og det bliver ofte udført af de mindre virksomheder, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen og fortsætter:

 

- I disse virksomheder får lærlingene er rigtig god og alsidig uddannelse, for de er med i mange forskellige typer arbejde, som fx at sætte nyt køkken op, flytte skillevægge, fuge og pudse op, eller male udvendigt og indvendigt. Og vi får i fremtiden rigtig meget brug for dygtige håndværkere.

 

Gode lærepladser til de unge

Lars Storr-Hansen understreger, at vi som samfund faktisk ikke har råd til at sige nej til det fulde håndværkerfradrag.

 

- Der er enighed om, at vi har brug for flere faglærte i fremtiden, og vi er nødt til at uddanne nogle flere. Håndværkerfradraget vil i høj grad være selvfinansierende i kraft af den gunstige effekt på det sorte arbejde, og når vi så i tilgift får skabt mere af det arbejde, som lærlinge typisk udfører, så mener jeg faktisk ikke, der er noget at betænke sig på, siger Lars Storr-Hansen og fortsætter:

 

- Når håndværkerfradraget skal forhandles, håber jeg, at fokus udvides til også at hjælpe med til at få flere unge i gang med en håndværkeruddannelse. Det skal jo ikke kun være gråhårede, der kommer ud og sætter et nyt køkken op i boligen, men også unge mennesker, der bliver dygtigere og dygtigere gennem deres læretid.

 

Om undersøgelsen

Næsten to ud af tre (63 procent) af de adspurgte er enige eller meget enige i, at hvis håndværkerfradraget videreføres med frit valg mellem alle håndværkerydelser, så vil der komme mere af den type arbejde, som lærlingene ofte udfører.

 

En tredjedel af de adspurgte (34 procent) er enige eller meget enige i, at hvis håndværkerfradraget videreføres, så ville deres virksomhed få mulighed for at tage flere lærlinge end ellers.

 

Fire ud af 10 (40 procent) af de mindre virksomheder med op til 10 ansatte svarer, at de er meget enige eller enige i, at en videreførelse af håndværkerfradraget med håndværk vil give branchen mulighed for at flere lærlinge end ellers.

 

Læs undersøgelsen

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 43 04

Kommunikationskonsulent Karin Skolnik, Dansk Byggeri, telefon 23 25 84 69