Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Lad os få et bredt og permanent håndværkerfradrag

I Dansk Byggeri er der glæde over, at der nu har etableret sig et politisk flertal for et nyt håndværkerfradrag. Dansk Byggeri håber nu på ro om ordningen, så vi undgår den usikkerhed som de senere års stop-and-go forhold, der har skabt usikkerhed hos både forbrugerne og håndværkerne

Det ser ud til, at der er skabt politisk flertal for en fortsættelse af det håndværkerfradrag, BoligJobordningen, som har levet en både usikker og turbulent tilværelse i de seneste år. Dansk Byggeri har ved flere lejligheder dokumenteret ordningens positive betydning i forhold til blandt andet at bekæmpe sort arbejde og øge arbejdsudbuddet.

 

Dansk Byggeri foreslår nu at gøre en ny ordning permanent. Hidtil har vi haft ordningen kørende for et par år af gangen, hvilket har skabt uhensigtsmæssige stop-go effekter. Det har også medført usikkerhed omkring ordningen, så den ikke udfolder sit fulde potentiale, da folk ikke nødvendigvis når at omlægge deres adfærdsmønstre for en kort periode.

 

- Vi har et rigtig godt øje til Sverige, som ikke tøver med deres opbakning til ordningen. I Sverige har de gennem mange år med stor succes holdt fast i en tilsvarende ordning, som er mere økonomisk attraktiv og – vigtigt - en permanent ordning, fortæller adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri og fortsætter:

 

- Vi håber nu på, at det politiske flertal vil sikre ro om en kommende ordning, som gerne må gøres lige så bred som ordningen før 2015. Det vil gøre den mere gennemskuelig for både forbrugere og håndværkere. Vi kan samtidig forvente, at vi undgår den hamstring, som kan være en effekt af tidbegrænsede ordninger.

 

Da håndværkerfradraget var på sit højeste, var der tale om en bred ordning, hvor der kunne opnås fradrag til det meste håndværkerarbejde, og mere end 600.000 danskere benyttede sig i 2014 af ordningen.

 

- Det grønne håndværkerfradrag har ikke haft samme appel, og en bred ordning har også tydeligvis langt større effekt på fx det sorte arbejde. For Dansk Bygger er det vigtigt at slå fast, at denne adfærdseffekt er værd at forfølge, og at håndværkerfradraget i højere grad handler om strukturelle forhold end konjunkturer og aktivitet, siger Lars Storr-Hansen.

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32