Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Erhverv og Økonomi

Bygge- og anlægsbranchen er et af hovederhvervene i det danske erhvervsliv og spiller en betydelig rolle i samfundsøkonomien

Bygge- og anlægsbranchen har til opgave at vedligeholde og udbygge Danmarks bygningsbestand og infrastruktur, som tilsammen udgør 80% af den danske nationalformue.

Danmark har ca. 70.000 km veje, 70.000 km offentlige og 60.000 km private kloakker, 327 mio. kvm boligareal, 36 mio. kvm offentlige bygninger som fx skoler, institutioner, hospitaler mv. og 272 mio. kvm erhvervsareal; fabrikker, kontorer, hoteller og så videre.

Byggebranchen har derfor mange kunder. Der er ca. 1,7 mio. bygningsejere i Danmark. Det betyder, at der udbydes rigtig mange mindre opgaver og relativt få større opgaver. De store opgaver, eksempelvis nye supersygehuse eller broforbindelser, er til gengæld meget synlige.

Dansk Byggeri har sammen med Bygherreforeningen, FRI, Danske Arkitektvirksomheder, BAT-kartellet, BL, Tekniq og DI-Byg lavet en pjece om den danske byggebranche. Den finder du her: Sammen bygger vi Danmark

Kontakt

Torben Liborius
Erhvervspolitisk direktørtli@danskbyggeri.dk72160106 / 23323495Erhvervspolitisk afdeling

Sammen bygger vi Danmark

Bygge- og anlægsbranchen er en af samfundets betydende brancher. Med en pjece over branchens betydning for både uddannelser, eksporten, samfundsøkonomien, boliger og tilgængelighed, den grønne omstilling mv., kan du få et hurtigt overblik over branchens bidrag, aktiviteter og størrelse.

Læs pjecen her