Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Administrationsgebyrer

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunale gebyrer på erhvervsaffald svinger fra 0 til 1040 kroner om året. Ifølge Dansk Byggeri er der ingen gode forklaringer på, hvorfor kommunerne overhovedet opkræver gebyret

30-5 2017

 

Lokale håndværksvirksomheder sender hver uge mange læs affald på de kommunale genbrugspladser. Når kommunerne efterfølgende sender en regning for affaldshåndteringen ud, opkræver de fleste kommuner samtidig et ekstra gebyr, der svinger fra nul til 1040 kroner om året. Administrationsgebyret er højest i Albertslund Kommune, hvor prisen er 1040 kroner om året. Krydser man kommunegrænsen til Høje Taastrup, ligger gebyret på 450 kroner om året.

 

Analysen viser også, at ti kommuner ikke opkræver det lovpligtige gebyr. Der er tale om Læsø, Norddjurs, Syddjurs, Nordfyns, Hedensted, Holstebro, Skive, Randers, Herning og Favrskov Kommune. Det gennemsnitlige gebyr ligger dog stabilt på 326 kroner, hvilket er et fald på 41 kroner i gennemsnit sammenlignet med sidste år.

 

Dansk Byggeri mener

Der er ingen gode forklaringer på, hvorfor kommunernes administrationsgebyrer ser så forskellige ud. Til gengæld er beløbene ofte så små, at kommunerne bruger flere penge på at opkræve gebyrerne, end de får ind. 

 

Morten Kamp Thomsen
Erhvervspolitisk konsulent
Dansk Byggeri

Kontakt

Morten Kamp Thomsen
Chefkonsulentmkt@danskbyggeri.dk72160152 / 26797134Erhvervspolitisk afdeling