Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kommunernes erhvervsvenlighed 2014

Kommunen er den offentlige myndighed, som virksomhederne oftest er i kontakt med. Kommunen er derfor en vigtig erhvervspolitisk aktør, der har stor betydning for, hvor nemt og attraktivt det er at drive virksomhed i Danmark.

18-06-2014

For at danne et overblik over de kommunale rammevilkår for virksomhederne, har vi kortlagt kommunernes erhvervs- og byggevenlighed i en samlet analyse. Analysen er bygget op ud fra 30 erhvervspolitiske parametre, som i en samlet rangering vurderer den enkelte kommunes erhvervsvenlighed. Fordi Dansk Byggeri repræsenterer bygge- og anlægsbranchen, er der i parametrene en god repræsentation af områder, der er særligt vigtige for branchen.

Vi håber, at kommunerne vil søge inspiration i analysen og bruge den til at lære af hinanden, så vi sammen kan skabe endnu bedre vilkår for drift af virksomhed.

Aktuel analyse

Kommunerne og erhvervslivet
Analyse, juni 2014

Kommunerne skruer op for erhvervsvenligheden
Analyse, juni 2014

Rangorden
Analyse, juni 2014

Teknisk baggrundsnotat
Notat, juni 2014

Kontakt

Torben Liborius
Erhvervspolitisk direktørtli@danskbyggeri.dk72160106 / 23323495Erhvervspolitisk afdeling

Best Practice

Kontakt til kommunen kan for virksomhederne være en ressourcekrævende og administrativ byrde i en travl hverdag. Dansk Byggeri har taget initiativ til at udarbejde en manual, der punkt for punkt gennemgår, hvordan kommuner kan skabe en samlet erhvervsindgang.

Se manualen ”En indgang for erhvervslivet – Opskriften på tilfredse virksomheder”