Norgesvejledning 2015

Dansk Byggeri har udgivet Norgesvejledning 2015, der primært er tænkt som støtte for danske byggevirksomheder, der arbejder i Norge uden såkaldt ”fast driftssted”.

Norge opfattes som det lettest tilgængelige af Danmarks nærmarkeder uden for EU, men det er alligevel langtfra nogen kopi af det danske hjemmemarked. Det er et land med andre love og forskrifter og til dels afvigende normer, handelskutymer og en anden myndigheds- og organisationsstruktur.

Siden sidste udgave af vejledningen (2013) er der kommet to væsentlige ændringer i de norske regler, der medfører yderligere administrative problemer for danske virksomheder:

1) Personlig ID-kontrol 
Alle ansatte udsendt på byggeopgaver skal møde op til personlig ID-kontrol på ét af de særlige 42 skattekontorer i Norge. I den forbindelse bliver medarbejderne tvunget til at få et norsk skattekort, uanset om de måske kun er i Norge på en kort opgave.

2) Ny A-melding
Virksomheden er nu forpligtet til at foretage en månedlig indrapportering af udbetalt løn og godtgørelser. Også dette gælder uafhængig af skattepligt i Norge.

Download er ikke mulig
Vejledningen udgives elektronisk og sendes som en vedhæftet fil med email. Alle medlemsvirksomheder, der bestiller vejledningen, vil blive kontaktet af International afdeling, da det er vores erfaring, at den skriftlige Vejledning skal suppleres med personlig rådgivning.

eller
opret ny bruger
for at bestille denne publikation.

Bestil trykt udgave

Bemærk:
Der er leveringsomkostninger på køb under 500 kr.
Leveringsomkostningerne er 75 kr. for medlemmer og 100 kr. for ikke-medlemmer.
Køb over 500 kr. er gratis.

Medl. 0,00 kr. Ikke medl. 3.750,00 kr.
Loading...
Scroll til top af siden